KONGSI KEBERKATAN RAMADHAN BERSAMA

#EHSANRAMADHAN

Setiap tahun, apabila Ramadhan bakal menjelma, Global Ehsan Relief dengan bantuan pelbagai rakan NGO di lebih dari 20 negara akan sentiasa membuka peluang kepada semua untuk turut sama berkongsi keberkatan dan rezeki Ramadhan dengan insan-insan yang kurang bernasib baik..

Terutamanya saudara-saudara kita di negara-negara bergolak, negara miskin, anak anak yatim, ibu tunggal, pelarian, mualaf dan juga asnaf lain di luar negara dan dalam negara..

Zaid bin Khalid al-Juhaniy radiallahu ‘anhu berkata: Rasulullah sallallahu ‘alaihi wasallam bersabda:

Sesiapa yang memberi makan berbuka kepada orang yang berpuasa, dia akan mendapat pahala orang yang berpuasa itu tanpa mengurangkan sedikit pun puasa orang yang berpuasa tersebut.

Welcome To Global Ehsan Relief

Global Ehsan Relief Malaysia ialah sebuah badan bukan kerajaan (NGO) yang berdaftar di bawah Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) 1285155-U (GER MALAYSIA BERHAD)

Sebuah organisasi yang menawarkan bantuan kemanusiaan di negara-negara yang krisis dan tidak berkrisis. Global Ehsan Relief juga berdaftar sebagai Organisasi bukan berasaskan keuntungan di 4 buah negara lain antaranya Singapura, Sri Lanka, Indonesia dan Kemboja.

Tanpa mengira bangsa, agama dan peringkat umur, fokus kami adalah membantu semampu mungkin kepada golongan sasar kami iaitu anak-anak yatim, ibu-ibu tunggal, fakir miskin, negara-negara yang dilanda bencana, peperangan, kebuluran dan pelarian-pelarian di Timur Tengah juga pelarian-pelarian Rohingya.

Care For Orphans
Care For Orphans
Care For Refugees
Care For Refugees
Care For Education
Care For Education
Care For Clean Water
Care For Clean Water
Care For Hunger
Care For Hunger
Umrah For Orphans
Umrah For Orphans
Show More

of us

25508023_1131550876982218_45150330029901

be a

sertai komuniti sukarelawan

" ehsan volunteers"

 part

Care For Refugees

Care For Refugees

Go to link