top of page
Backdrop Kembara Ehsan.png

FORUM PERDANA KEMBARA EHSAN

Sebanyak 26 Masjid seluruh Kuala Lumpur dan Selangor bakal menjadi lokasi Forum Perdana Kembara Ehsan anjuran Global Ehsan Relief Malaysia yang akan berjalan sepanjang tahun. Tujuan program ini adalah untuk berkongsi ilmu serta menyampaikan maklumat mengenai projek GERMY bagi membantu insan yang memerlukan.

Masjid Al-Hassanah Bandar Baru Bangi merupakan lokasi pertama Forum Perdana Kembara Ehsan yang akan berlangsung pada 15 Disember 2023. Forum ini akan diadakan dua kali sebulan iaitu pada hari Jumaat minggu kedua dan minggu keempat. Forum Perdana ini akan bermula selepas solat Maghrib untuk membincangkan topik-topik berkaitan isu semasa dalam kehidupan yang akan disampaikan oleh duta khas GERMY iaitu Ustaz Hanafiah dan Ustaz Jafri, bersama Ustaz Bakhtiar Fitri yang dijemput sebagai moderator bagi mengendalikan ceramah ini.

Forum ini juga merupakan salah satu inisiatif bagi mengumpul sumbangan ikhlas daripada para jemaah untuk menyokong usaha misi kemanusiaan kami seperti Bantuan Kecemasan Gaza dan juga Bantuan Kecemasan Musim Sejuk.

bottom of page