top of page
077A8112-min_edited_edited.png

CARE FOR ORPHANS

Kehilangan seorang ataupun kedua ibu bapa merupakan pengalaman yang bertrauma bagi kanak kanak dalam apa apa keadaan sekali pun. Setiap tahun, berjuta juta kanak kanak menjadi yatim akibat pertikaian, kebuluran dan penyakit seperti AIDS/HIV.

Lebih daripada 100,000 anak yatim di seluruh dunia memerlukan sokongan  untuk menjaminkan mereka mendapat pendidikan dan mempunyai wang untuk makan, penjagaan kesihatan dan keperluan isi rumah.

UMRAH UNTUK ANAK YATIM

"Lahiriah nya Umrah dilihat sebagai satu ibadah kepada Allah Azza Wa Jal...Namun jika dilihat dari mata hati batiniah, Umrah juga adalah proses pengalaman dan pendidikan dan disiplin Ilmu untuk setiap manusia yang menunaikan nya..."

Setiap tahun, Global Ehsan Relief akan menghantar anak yatim Palestin atas tajaan orang ramai. Anak-anak itu akan dipilih dan diberi peluang sekali seumur hidup untuk melaksanakan umrah tersebut buat diri sendiri, dan ibu bapa mereka yang telah meninggal dunia.

Umrah merupakan satu disiplin ilmu yang harus dipelajari oleh anak-anak ini dalam mengajar erti sabar dan adab pada mereka. Seperti yang kita sedia maklum, anak-anak ini adalah sebahagian dari mangsa pergolakan di negara mereka dan mereka hidup tanpa dokumen yang sah (stateless) di kem-kem pelarian di Jordan dan Jerusalem.. jadi sangat mustahil bagi mereka untuk  keluar dari kawasan penempatan mereka tanpa melalui proses yang sangat rumit.

Jadi GER dengan kerjasama rakan NGO kami Islamic Help, berinisiatif untuk memberi peluang kepada anak-anak ini melaksanakan impian mereka dan juga membuka peluang untuk orang ramai memperoleh pahala dan doa dari anak-anak ini InsyaAllah.. Anak-anak ini juga akan mendoakan para penaja mereka di hadapan Kaabah dan moga ianya menjadi saksi di akhirat kelak.​

PAKEJ BANTUAN UNTUK PROJEK "CARE FOR ORPHANS"
077A8765_edited.jpg

TAJAAN ANAK YATIM

- UMRAH ANAK YATIM

RM3000

Taja Umrah untuk anak yatim Palestine.

orphans2.webp

TAJAAN ANAK YATIM - SEBULAN

RM190

Tajaan sokongan SEBULAN untuk seorang anak yatim

hunger4.webp

TAJAAN ANAK YATIM - SETAHUN

RM2200

Tajaan sokongan SETAHUN untuk seorang anak yatim

orphans5.webp

TAJAAN ANAK YATIM -MAKANAN SEBULAN

RM100

Tajaan makanan SEBULAN untuk  seorang anak yatim

orphans6.webp

TAJAAN ANAK YATIM - PENDIDIKAN SEBULAN

RM90

Tajaan pendidikan SEBULAN untuk  seorang anak yatim

TAJAAN ANAK YATIM -MAKANAN SETAHUN

RM1200

Tajaan makanan SETAHUN untuk  seorang anak yatim

orphans4.webp
orphans7.webp

TAJAAN ANAK YATIM PENDIDIKAN SETAHUN

RM1080

Tajaan pendidikan SETAHUN untuk  seorang anak yatim

Care For Education - Tahfiz-01.jpg

TAJAAN ANAK YATIM -  TAHFIZ ANAK YATIM

RM190 SEBULAN

RM2200 SETAHUN

Tajaan penuh keperluan untuk anak yatim termasuk pendidikan tahfiz, akademik dan keperluan hidup yang lain

TAJA #CAREFORORPHANS
bottom of page