top of page

BANTUAN KECEMASAN GAZA

Selamatkan nyawa ribuan rakyat Gaza yang memerlukan bantuan.
bbc.jpg

BANTUAN KECEMASAN GAZA

Tiada tempat untuk berlindung, tiada bahu untuk bersandar dan tiada tangan untuk disambut bagi rakyat di Semenanjung Gaza yang mengalami hari paling teruk dalam tempoh 15 tahun susulan serangan yang bermula dari hari Sabtu, 7 Oktober 2023.

Konflik di Gaza menimbulkan kebimbangan buat orang awam terutama kanak-kanak dan keluarga yang berkemungkinan menghadapi cabaran untuk mendapatkan akses keperluan asas seperti makanan, tempat tinggal, perubatan dan bekalan elektrik.

Lebih dari 123,000 rakyat Gaza terpaksa berpusu-pusu mencari tempat untuk berlindung di pusat perlindungan kecemasan kerana mereka tidak sanggup untuk tinggal di jalanan beralaskan debu dan pasir. Dengan hanya berbumbungkan asap, berhujankan perluru, kanak-kanak terpaksa tidur dalam kesejukan, tanpa dakapan ibu bapa dan bertemankan bunyi letupan yang menggerunkan.

Sebanyak RM500,000.00 diperlukan bagi menyediakan keperluan asas seperti makanan, perubatan dan lain-lain. Sumbangan anda memainkan peranan yang amat penting kerana ia mampu menyelamatkan ribuan nyawa rakyat di bumi Gaza.

SEGERAKAN SUMBANGAN ANDA!

bottom of page