top of page

PROJEK LOKAL

Ehsan Insan Istimewa

Projek bantuan khas untuk Insan Istimewa yang memerlukan, bantuan makanan dan keperluan lain supaya dapat meringankan beban yang ditanggung
GER00200.jpg

Mengenai Ehsan Insan Istimewa

Dalam kita tidak sedar hampir 70% orang yang memerlukan bantuan makanan, pakaian dan tempat tinggal terdiri daripada warga emas yang kurang upaya.

Dengan peningkatan kos sara hidup sejak beberapa tahun kebelakangan ini, rawatan perubatan dan bantuan khusus untuk mereka yang hidup kurang upaya dari segi mental atau fizikal telah menyebabkan keluarga bergelut untuk memenuhi keperluan harian yang paling asas.

Kadar kemiskinan tegar di Malaysia yang dilaporkan oleh PBB di Malaysia semakin menaik sejak pandemik yang melanda. Oleh disebabkan itu, kita memilih projek ini bagi membantu menyediakan keperluan kepada mereka yang kekurangan upaya.

Fakta Ehsan Insan Istimewa :

RM150 /

Sekeluarga

Dapat meringankan bantuan mereka dimana bantuan Pek Makanan Asas serta wang saku akan diberikan kepada Insan Istimewa yang memenuhi kriteria.

930

Bilangan Penjagaan Penerima Ehsan Ihsan Istimewa yang telah kami bantu setakat ini.

Dimana Sokongan Derma Dihulurkan ?

PENJAGAAN UNTUK INSAN ISTIMEWA

Membolehkan individu kurang upaya fizikal dan lain-lain untuk membangunkan keupayaan mereka untuk membantu diri melalui program yang menyeluruh dan teratur yang menekankan aspek sosial dan rekreasi dalam kehidupan seharian.

SOKONGAN SOSIAL

Menyokong orang dari semua kumpulan umur yang kurang upaya dan penjaga mereka, untuk memperkasakan mereka untuk menjalani kehidupan yang lebih memuaskan dan sihat.

SOKONGAN PEMBELAJARAN

Sokongan pembelajaran kepada kanak-kanak prasekolah dengan keperluan perkembangan sederhana di tadika arus perdana dan pusat jagaan kanak-kanak.
Ehsan Istimewa

CARA LAIN ANDA BOLEH MENDERMA

 Menderma secara selamat dalam talian di laman web kami. Kami menawarkan gerbang pembayaran yang selamat dan disulitkan sepenuhnya:

Paypal, Debit atau Kad Kredit

Bank Transfer.png

PEMINDAHAN BANK

Yayasan Global Ehsan Malaysia 

Maybank : 5511-3755-0534

Hantar butiran melalui email :  

info@global-ehsan-relief.org.my

Cheque.png

CHEQUE

 Yayasan Global Ehsan Malaysia 

Hantar Cheque ke :
 21, Jalan Geroda 2/1, Larkin Jaya
80350 Johor Bahru, Johor  

Cash N Nets.png

TUNAI/KAD

 Waktu Pejabat:

Isnin - Jumaat : 9AM - 5PM

Sabtu - Ahad : Tutup

Cuti Umum : Tutup

bottom of page