top of page

EHSAN INSAN
ISTIMEWA

Projek bantuan khas untuk Insan Istimewa yang memerlukan, bantuan makanan dan keperluan lain supaya dapat meringankan beban yang ditanggung

Disabled 6.JPG

Mengenai Ehsan Insan Istimewa

Dengan peningkatan kos sara hidup sejak beberapa tahun kebelakangan ini, rawatan perubatan dan bantuan khusus untuk mereka yang hidup kurang upaya dari segi mental atau fizikal telah menyebabkan keluarga bergelut untuk memenuhi keperluan harian yang paling asas.

Mengapa kita harus membantu?

Kadar kemiskinan tegar di Malaysia yang dilaporkan oleh PBB di Malaysia semakin menaik sejak pandemik yang melanda. Dalam kita tidak sedar hampir 70% orang yang memerlukan bantuan makanan, pakaian dan tempat tinggal terdiri daripada warga emas yang kurang upaya.

Sehubungan itu, kerajaan menyeru orang ramai, NGO dan perseorangan turut membantu. Oleh disebabkan itu, kita memilih projek ini bagi membantu menyediakan keperluan kepada mereka yang kekurangan upaya.

Bagaimana bantuan ini dijalankan?

Dengan RM 150 / sekeluarga dapat meringankan bantuan mereka dimana bantuan Pek Makanan Asas serta wang saku akan diberikan kepada Insan Istimewa yang memenuhi kriteria.

BAGAIMANA ANDA BOLEH MEMBANTU?

bottom of page