top of page

PROJEK LOKAL

Ehsan Insan Istimewa

Projek yang disasarkan khas untuk Insan Istimewa yang memerlukan dari segi bantuan makanan dan keperluan lain supaya dapat meringankan beban yang ditanggung.
GER00200.jpg

Mengenai Ehsan Insan Istimewa

Dalam kita tidak sedar hampir 70% orang yang memerlukan bantuan makanan, pakaian dan tempat tinggal terdiri daripada warga emas yang kurang upaya.

 

Dengan peningkatan kos sara hidup sejak beberapa tahun kebelakangan ini, golongan kurang upaya ini terpaksa hidup seperti “sudah jatuh ditimpa tangga”.

 

Ahli keluarga mereka terpaksa bergelut demi menampung kos rawatan perubatan untuk mereka yang hidup kurang upaya dari segi mental dan fizikal. Justeru itu, kami menjalankan projek ini untuk membantu menyediakan keperluan buat mereka.

Fakta Ehsan Insan Istimewa :

RM190

Dapat meringankan bantuan mereka dimana bantuan Pek Makanan Asas serta wang saku akan diberikan kepada Insan Istimewa yang memenuhi kriteria.

Dimana Sokongan Derma Dihulurkan ?

PENJAGAAN UNTUK INSAN ISTIMEWA

Membolehkan individu kurang upaya fizikal dan lain-lain untuk membangunkan keupayaan mereka untuk membantu diri melalui program yang menyeluruh dan teratur yang menekankan aspek sosial dan rekreasi dalam kehidupan seharian.

SOKONGAN SOSIAL

Menyokong golongan kurang upaya dan penjaga mereka, untuk memperkasakan mereka untuk menjalani kehidupan yang lebih memuaskan dan sihat.

SOKONGAN PEMBELAJARAN

Sokongan pembelajaran kepada kanak-kanak prasekolah dengan keperluan asas pendidikan di tadika dan pusat jagaan kanak-kanak.
Ehsan Istimewa

EHSAN ANDA MENGUBAH KEHIDUPAN MEREKA

bottom of page