TARGET : 200 ANAK YATIM  PALESTIN

UMRAH FOR PALESTINIAN ORPHANS

(UMRAH UNTUK ANAK YATIM)

"Lahiriah nya Umrah dilihat sebagai satu ibadah kepada Allah Azza Wa Jal...Namun jika dilihat dari mata hati batiniah, Umrah juga adalah proses pengalaman dan pendidikan dan disiplin Ilmu untuk setiap manusia yang menunaikan nya.."

WhatsApp Image 2019-01-18 at 16.16.11.jp

Tajaan Penuh untuk seorang anak yatim Palestine dari Jerusalem/Jordan di sepanjang perjalanan melakukan umrah 

TAJA SEORANG ANAK YATIM 

RM 3000

WhatsApp Image 2019-01-21 at 06.00.44 (1

Sumbangan ikhlas dari anda untuk menaja anak-anak ini melakukan umrah untuk mereka dan ibu-bapa yang sudah meninggal dunia.

SUMBANGAN IKHLAS

RM SEIKHLAS HATI

MENGAPA UMRAH YANG PERLU DITAJA?

Setiap tahun, Global Ehsan Relief akan menghantar anak yatim Palestin atas tajaan orang ramai. Anak-anak itu akan dipilih dan diberi peluang sekali seumur hidup untuk melaksanakan umrah tersebut buat diri sendiri, dan ibu bapa mereka yang telah meninggal dunia.

Umrah merupakan satu disiplin ilmu yang harus dipelajari oleh anak-anak ini dalam mengajar erti sabar dan adab pada mereka. Seperti yang kita sedia maklum, anak-anak ini adalah sebahagian dari mangsa pergolakan di negara mereka dan mereka hidup tanpa dokumen yang sah (stateless) di kem-kem pelarian di Jordan dan Jerusalem.. jadi sangat mustahil bagi mereka untuk  keluar dari kawasan penempatan mereka tanpa melalui proses yang sangat rumit.

Jadi GER dengan kerjasama rakan NGO kami Islamic Help, berinisiatif untuk memberi peluang kepada anak-anak ini melaksanakan impian mereka dan juga membuka peluang untuk orang ramai memperoleh pahala dan doa dari anak-anak ini InsyaAllah.. Anak-anak ini juga akan mendoakan para penaja mereka di hadapan Kaabah dan moga ianya menjadi saksi di akhirat kelak.​

MAKLUMAN LAIN

  • SILA AMBIL PERHATIAN : Bayaran tajaan harusla dilakukan secara penuh sebelum anak-anak ini berangkat ke Umrah. Dan trip pertama dijangka pada Januari 2020 dan bayaran haruslah selewat-lewatnya pada hujung tahun disember secara total. Jika tidak trip akan dibawa kepada bulan seterusnya.

  • Anda juga boleh mengumpulkan dana sendiri untuk melakukan umrah, menaja anak yatim dan berjumpa anak itu di tanah suci Mekah InsyaAllah...


    Maklumat lanjut boleh hubungi : Talian HOTLINE KAMI 012 2430413